Karpatia Pony Show 2024

25‑26 Mai 2024: Competiții de top, demonstrații inedite și un centru de activități dedicat familiilor

Cea de-a cincea ediție a Karpatia Pony Show pregătește evoluția evenimentului către un format cu accente noi. Pe parcursul a două zile, 25‑26 Mai, Domeniul Cantacuzino din Florești va fi gazda unor competiții de anvergură și demonstrații ecvestre captivante. Cei mai talentați călăreți din România și țările învecinate vor beneficia de o valoroasă experiență de verificare pentru evenimentul din toamnă, Karpatia Horse Show, precum și pentru alte participări internaționale.

Iar iubitorii de natură și frumos care ne vor vizita vor avea supriza a multiple transformări: noi zone de preumblare pe Domeniu, un centru extins de activități pentru familii cu copii într-o zonă umbrită, agrement cai cu experiențe împrumutate din concursul de Working Equitation, camping cu zonă nouă de relaxare în pădurea Domeniului și multe altele.

Competiții de top pentru tinerele talente pe două arene de concurs

Evenimentul va reuni multiple competiții de anvergură: Concurs Internațional de Probă Completă 1* și 2* (CCI 1* și CCI 2*), Cupa României la Probă Completă, Trofeul Domeniul Cantacuzino la obstacole și Working Equitation. Publicul va avea ocazia să admire evoluția sportivilor și să se bucure de atmosfera electrizantă a competițiilor.

Este cea mai intensă din punct de vedere sportiv ediție a Karpatia Pony Show!

Demonstrații ecvestre inedite

Pe lângă competiții, Karpatia Pony Show va oferi și o serie de demonstrații ecvestre inedite, menite să inspire și să educe publicul. Masterclass-ul remarcabilei antrenoare Cristina Călin va dezvălui tainele dresajului de înaltă performanță, în timp ce Birger Gieseke și Mălina Masalar vor prezenta principiile Dresajului Natural, o metodă revoluționară de comunicare cu caii. De asemenea, Cătălina Sfetea participantă în loturile echipei naționale la trei probe: dresaj (din 2022), sărituri peste obstacole (din 2018) și proba completa va exemplifica măiestria săriturilor peste obstacole.

Încercăm, astfel, să extindem accesul atât al publicului cât și al sportivilor la cei mai valoroși instructori români și străini. Cristina Călin este antrenor internațional Nivel 2 cu certificare la

renumită școală a Cadrelor Noir din Saumur, Franța și peste 20 de ani de experiență competițională și ca antrenor de dresaj. Birger Giesekea lansat acum mai bine de 15 ani propriul sau sistem de dresaj natural, respectiv EQS, Equine Quality System și de atunci își dedică timpul învățării oamenilor cu ajutorul acestui sistem, iar Mălina Măsălari s-a alăturat acestui demers în România.

Un spațiu dedicat familiilor cu copii

Pentru prima oară, Karpatia Pony Show va pune la dispoziție un centru de activități special amenajat pentru familii cu copii. Contra unei taxe accesibile, cei mici vor avea acces nelimitat la o varietate de jocuri și activități distractive, oferindu-le părinților șansa de a se relaxa și de a se bucura de frumusețea naturii. Vom lărgi si propunerile de activitați menite să inspire copiii și tinerii să-si asume noi provocări, de la agrement călare de tip working equitation la activităti de explorare a domeniului.

Ne-am străduit să aducem un suflu nou evenimentului din dorința de crea un context pentru tinerii talentati care-și doresc mai mult prin implicare în competiții sportive sau activităti care să le stimuleze evoluția. Iar pentru publicul larg am extins contextele de relaxare și facilitățile pentru a se bucura de un week-end petrecut în natură spectaculoasa a Domeniului Cantacuzino “ a declarat directorul evenimentului, Mihnea Virgolici.

Camping și picnic în natură

Cei care doresc o experiență completă pot opta pentru cazarea în campingul amenajat pe Domeniul Cantacuzino. De asemenea, picnicul în aer liber poate fi o soluție ideală pentru a petrece timp de calitate cu familia și prietenii.

Aflat pe vechiul drum de trăsuri ce lega Bucureștiul de Sinaia, Domeniul Cantacuzino Florești este excelent poziționat în apropierea stațiunilor de pe Valea Prahovei și la jumătatea drumului dintre București și Brașov, cu acces facil din DN1. Domeniul beneficiază de parcare amenajată și organizată.

Vă asteptăm cu entuziasm!