Karpatia Pony Show la a treia ediție!

300 450 Karpatia Pony Show

Karpatia Pony Show 2019 continuă tradiția unui eveniment unic și spectaculos de Ziua Copilului, care în 2018 a atras peste 8000 de spectator de-a lungul celor trei zile destinate nu numai copiilor, familiilor și pasionaților de echitație, dar și tuturor iubitorilor de natură și frumos.

De  această dată, sărbătoarea ecvestră de pe elegantul Domeniu Cantacuzino din Floreşți, (Prahova) se va desfășura în perioada 31 mai – 2 iunie și, în afara de concursul de călărie și de alte competiţii inedite, jocuri și prezentări cu ponei, cai și câini sau de numeroasele activităţi în aer liber, veți avea surpriză să asistați pentru prima dată la un concert organizat în fața măreței ruine a Palatului Cantacuzino cu orchestra din Franța, invitată anume pentru acest eveniment!

În ceea ce privește evenimentul ecvestru, Mihnea Vîrgolici, directorul său, ne promite că “vor crește semnificativ, ca în fiecare an, numărul de jocuri și concursuri cu ponei și cai, iar programul va include multiple lecții și antrenamente demonstrative deschise publicului pentru a intra împreună în tainele sporturilor și jocurilor ecvestre. Vom avea o invitată specială din Franța, Pascale Audonnet, care va conduce lecții demonstrative de jocuri și amuzament călare (equigames și equifun) – un segment în creștere în țări cu tradiție în domeniul echitației, pe care vrem să îl lansăm și în România.
Vom promova dinamicele probe <<în oglindă>>, provocările de <<working equitation>>, iar cele mai solicitante antrenamente ale sportivilor vor deveni parte din show. Paradele cu ponei sau câini și spectacolele de acrobații ecvestre care au fascinat publicul în edițiile precedente ale evenimentului revin cu noi atracții. 

 Concursul Național de Probă Completă capătă noi ambiții din punct de vedere al pregătirii și nivelului, într-un an în care evenimentul major găzduit în toamnă de Domeniul Cantacuzino, Karpatia Horse Show, este etapă calificativă pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo care au loc în 2020. Invitat special din Marea Britanie va fi călărețul de 4* Spencer Sturmey care va susține un stagiu de pregatire pentru călăreți, cât și lecții demonstrative pentru public”, precizează Mihnea Virgolici.

O altă premieră o reprezintă formatul zilei de deschidere a evenimentului, care devine o propunere desăvârșită pentru un început de week-end plin de farmec.
Astfel, Vineri, 31 mai, accesul la eveniment cuprinde participarea la un program ecvestru cu derulare în a două parte a zilei, iar seara, în fața ruinei Palatului Cantacuzino, un concert al Orchestrei Musique en Seine, compusă din 50 de tineri muzicieni francezi invitați în România cu ocazia sezonului Franco – Român care se desfășoară în ambele țări pâna la 15 iulie. Programul orchestrei include opere de George Enescu – ale cărui carieră și destin sunt strâns legate de familia Cantacuzino – Berlioz, de la nașterea căruia se împlinesc anul acesta 150 de ani, dar și creații contemporane, compuse de un artist român și de unul francez special pentru această ocazie!

Acest spectacol unic, marchează lansarea  proiectului <<Scena MiculTrianon>>, organizat de Fundația Cantacuzino ca un demers suplimentar de a atrage atenția asupra patrimoniului unic de la Florești, precum și necesității consolidării ruinei palatului, De aceea, fondurile adunate din biletele pentru concert și pentru Karpatia Pony Show, ca și pentru toate celelalte evenimente organizate pe Domeniu, vor fi consacrate acestui scop.

<<Scena Micul Trianon>> își propune să deschidă calea către un tip de experiențe  artistice de calitate, într-un cadru cât se poate de adaptat culturii, atât formal, cât și informal, în care dialogul cu publicul este  menit să creeze o punte permanentă cu patrimoniul cultural și istoric românesc și universal, pentru care domeniul este o mărturie vie, în permanentă transformare”.

Concertul se va desfășura în parteneriat cu Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești, care va fi prezentă, sâmbătă 1 iunie, într-un concert de jazz al grupului Ploiești Jazz Trio, cu un program gândit pentru familiarizarea tinerilor cu acest gen de muzică.

Programul sportiv al evenimentului Karpatia Pony Show 2019 va cuprinde trei competiții ecvestre cu ponei și cai:

  • Concursul pentru Ponei, unde călăreţii vor participa cu ponei de diferite dimensiuni, rase şi vârste şi vor parcurge probe de dresaj, obstacole și atelaj;
  • Concursul Naţional de Probă Completă (CCN) pentru călăreţi novicişi pre-novici, care include spectaculoasa probă de cross-country și un stagiu de pregătire pentru evenimentul internaţional Karpatia Horse Show;
  • Concursul de Working Equitation, o disciplină în plin avânt în România, ce cuprinde demonstraţii de îndemânare și jocuri.

Programul va fi completat cu un impresionant show de acrobaţii călare, susţinut de sportivii Cross Country Farm, parade de ponei, demonstrații cu câini și alte atracții, toate menite să creeze o atmosferă de neuitat.
Pe Domeniul Cantacuzino va fi amenajată o amplă zonă de activităţi în aer liber destinată familiilor cu copii, dar și adulților. Aici veți găsi spații de agrement cu ponei, cai și trăsuri, multiple ateliere creativ-educative pentru copii şi tineri, un Aventura-Parc inedit cu plimbări pe mountain-bike, tiroliană, tir cu arcul sau cu puști cu aer comprimat, bungee și alte atracții.
———————————————————————————————————–
Biletele și abonamentele achiziționate în avans de pe site-ul și de la punctele de vânzare
bilete.ro beneficiază de reduceri de pânăla 75%. Copiii sub 14 ani pot profită de prețuri
preferențiale, iar accesul le este permis doar însoțiți de părinți.

Dacă achiziționați abonamente până îndată de 15 mai pentru cele 3 zile ale evenimentului (31 mai- 2 iunie), prețul este de:
35 de lei pentru un adult;
50 de lei pentru un adult + un copil;
65 de lei pentru un adult + 2 copii;
80 lei pentru un adult și 3 copii.

Prețul unui bilet valabil o singură zi, pentru fiecare din cele 3 zile (vineri – 31 mai, sâmbată – 1 Iunie
Și duminică – 2 Iunie), achiziționat până în dată de 15 mai este de:

25 lei pentru un adult;
35 lei pentru un adult + 1 copil;
50 lei un adult + 2 copii;
60 lei pentru un adult + 3 copii.

În zilele de desfășurare ale evenimentului, bilete valabile pentru o singură zi se pot achiziționa de la punctele de acces de pe Domeniul Cantacuzino, Florești (Prahova), iar prețul este de:
35 lei pentru un adult și 25 lei pentru un copil.
Politica integrală de acces la eveniment o regăsiți pe site-ul evenimentului karpatiahorse.ro
Detalii şi imagini de la ediţiile anterioare găsiţi pe:
Pagină Webhttp://www.karpatiahorse.ro, pe
Facebookwww.facebook.com/karpatiapony sau
Instagramwww.instagram.com/karpatia.pony.show
YouTubeKarpatia Pony Show – https://www.youtube.com/channel/UC5tNJ4-KQEGUzo1RbyZj1_g

Pentru a intra în atmosfera Karpatia Pony Show, vă invităm să urmăriţi filmul de
prezentare al evenimentului: https://www.youtube.com/watch?v=x-igxX4O2Hs&t=1s
Foto: Ștefan Stoica